• Οικονομία

    Τα Eurogroup δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια: Τα ηχηρά ονόματα που αποχωρούν

    • NewsRoom

    Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό


    «Αντίο» σε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών θα πουν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς αποχωρούν τόσο ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Ο 75χρονος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποχωρεί για να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Κάτω Βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, ενώ ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προεδρεύει των συνεδριάσεων του Eurogroup από το 2013, αποχωρεί το αργότερο τον Ιανουάριο.

    Οι αποχωρήσεις των δύο αυτών ανδρών αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τη δυναμική του Eurogroup, σε μία από τις κρισιμότερες φάσεις στην 19χρονη ιστορία της.

    «Είναι ένα σημαντικό Eurogroup, καθώς οι ισορροπίες αναμένεται να αλλάξουν στη συνέχεια και, μάλιστα, με αβέβαιο τρόπο», ανέφερε, σύμφωνα με το Bloomberg, o Mujtaba Rahman, διευθύνων σύμβουλος του Eurasia Group στο Λονδίνο, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ ήταν ηγετικές προσωπικότητες: Δεν είναι σαφές αν ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο νέος πρόεδρος [του Eurogroup] και ο [Γάλλος υπουργός] Μπρουνό Λε Μερ θα καταφέρουν να καλύψουν το κενό».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σόιμπλε, συγκεκριμένα, μετρά τα περισσότερα χρόνια θητείας στο Eurogroup, έχοντας δει να έρχονται και να παρέρχονται οκτώ Έλληνες υπουργοί Οικονομικών, τέσσερις Γάλλοι και άλλοι τέσσερις Ιταλοί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημη πρώτη για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ηλεκτροσόκ» στα νοικοκυριά: Γιατί θα πληρώσουμε ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα το χειμώνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΑΔΕ: Που στήνονται τα «μεγάλα πάρτι της φοροδιαφυγής»-Οι περιοχές και τα επαγγέλματα που παρανομούν

     



    ΣΧΟΛΙΑ