• Οικονομία

    Νέο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας για δήμους: Τα κριτήρια και τα ποσά

    • NewsRoom
    Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


    Εκδόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προδημοσίευση πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της παρέμβασης  για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

    Η δράση,«Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027 , συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 65.000.000ευρώ.

    Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι οι δήμοι της χώρας.

    Με τις πιστώσεις της πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν έργα τα οποία αφορούν βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές, προβλέπουν τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση, δεν περιλαμβάνουν δαπάνες που αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης κλπ.

    Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 150.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

    Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

    Κατ΄ εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση με προϋπολογισμό μέχρι το ποσό του 1.000.000ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, μόνο στις περιπτώσεις που η πρόταση αφορά φυσικό αντικείμενο συνεχόμενο (μια αγροτική οδός), λειτουργικό και λόγοι οδικής ασφαλείας επιβάλλουν την ολοκλήρωσή της μέχρι το ποσό αυτό.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τα έργα, που θα συγχρηματοδοτηθούν, διασφαλίζεται η οδική ασφάλεια και η απρόσκοπτη μετακίνηση των γεωργών και κτηνοτρόφων στις εκμεταλλεύσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

    Η προδημοσίευση της πρόσκλησης της παρέμβασης Π3-73-1.2: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» κοινοποιείται στους δήμους της χώρας και αναρτάται στις ιστοσελίδες του ΥΠΑΑΤ www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,5% για τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

    Coca-Cola HBC: Παραιτείται από το Δ.Σ. η Άννα Διαμαντοπούλου

    ΟΗΕ: Τι προβλέπει η συνθήκη για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου – Ποιοι και γιατί αντιδρούν

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ