Αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση του κ. Κάμερ ήρθε σε ερώτηση για την Ελλάδα που διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό χρέους στην Ευρώπη, σε όρους ΑΕΠ.
Όπως τόνισε το στέλεχος του ΔΝΤ, η Ευρώπη και οι χώρες με τη μεγαλύτερη έκθεση σε χρέη, θα πρέπει να «χτίσουν» ένα δημοσιονομικό απόθεμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτές τις μελλοντικές κρίσεις χρέους, κάτι που όπως ανέφερε, δεν έχει φροντίσει να το οικοδομήσει η ίδια η Ευρώπη.
Ο κ. Κάμερ δεν ξεχώρισε την Ελλάδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς όπως είπε έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση του χρέους, λόγω της πανδημίας και μάλιστα, σε υψηλότερα επίπεδα από το παρελθόν, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη χώρα μας.
Μάλιστα, κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα σε δημοσιονομικές προσαρμογές, ενώ επανέλαβε τις προβλέψεις του ΔΝΤ που κάνουν λόγο για χαμηλό πληθωρισμό τα επόμενα χρόνια, συνδέοντάς και με τα χαμηλά επιτόκια που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, κάτι παρόμοιο είχε πει και ο προκάτοχός του στο ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ, Πόλ Τόμσεν, στο συνέδριο του Economist, πετώντας «βόμβες» για μνημόνια και μειώσεις συντάξεων από τον… συνταξιούχο Τόμσεν.
Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ είχε δηλώσει πως προβλέπει μια νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και επιστροφή των προγραμμάτων διάσωσης, καθώς οι υπερχρεωμένες χώρες δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις τεράστιες δημοσιονομικές τους ανάγκες.
Διαβάστε επίσης:
«Βόμβες» για μνημόνια και μειώσεις συντάξεων από τον… συνταξιούχο Τόμσεν
Τα «ψιλά γράμματα» της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
- Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αττικής Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Μύκονος: Ο μεγαλοκατασκευαστής και η καταδίκη