• Οικονομία

    Φορολογία: Νέα έκπτωση φόρου έως και 4% για τους συνεπείς

    Χρίστος Δήμας

    Χρίστος Δήμας


    Σημαντικότερα κίνητρα για τους συνεπείς φορολογούμενους σχεδιάζει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, δίνοντάς τους μια επιπλέον επιβράβευση.

    Όπως ανέφερε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο νέος Υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας, εξετάζεται μα δοθεί μεγαλύτερη έκπτωση φόρου σε όσους υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και πληρώνουν εφάπαξ τον αναλογούντα φόρο.

    Ο νέος σχεδιασμός γίνεται για την επόμενη χρονιά, προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν ένα έξτρα κίνητρο να υποβάλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση, συνεπώς να μην απαιτούνται παρατάσεις και να επιβαρύνεται το σύστημα, αλλά και η πληρωμή του φόρου να γίνεται έγκαιρα με σημαντική έκπτωση.

    Με βάση τον σχεδιασμό, αν ένας φορολογούμενους καταβάλει εφάπαξ το φόρο που του αναλογεί μέσα στον μήνα που εκπνέει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, θα έχει έκπτωση 2%.

    Αν καταβάλει ολόκληρο το ποσό του φόρου δύο μήνες πριν την εκπνοή της προθεσμίας η έκπτωση θα ανέλθει στο 3%, ενώ αν υποβάλει τη φορολογική του δήλωση 3 μήνες πριν και πληρώσει κατευθείαν εφάπαξ, τότε η έκπτωση φόρου θα φτάσει στο 4%.

    Υπενθυμίζεται πως σήμερα η έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής είναι 3%, ανεξάρτητα από τον χρόνο υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΟΠΕΚΑ: Σήμερα πληρώνονται τα επιδόματα σε 678.549 ωφελούμενους

    «Σπίτι μου ΙΙ»: Οι δικαιούχοι και τα νέα εισοδηματικά κριτήρια

    Κωστής Χατζηδάκης: Οι πολίτες δεν θέλουν επιστροφή στο δημοσιονομικό λαϊκισμό



    ΣΧΟΛΙΑ