ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η ευρύτερη πολιτική δράση της επιτροπής (Fed) θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως πρόωρη κήρυξη νίκης στην εντολή μας για σταθερότητα των τιμών», δήλωσε σήμερα η αξιωματούχος, Μισέλ Μπάουμαν.
Όπως ανέφερε η Μπόουμαν, η μείωση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα αυτή την εβδομάδα υπάρχει κίνδυνος να σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κήρυξε πολύ νωρίς τη νίκη επί του πληθωρισμού.
«Πιστεύω ότι η κίνηση προς μια πιο ουδέτερη στάση, θα διασφαλίσει περαιτέρω πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού στο στόχο μας 2%», σημείωσε η αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι η Μπόουμαν, εμφανίστηκε επιφυλακτική τον Αύγουστο απέναντι σε τυχόν αλλαγή της πολιτικής της Federal Reserve, επικαλούμενη τους συνεχιζόμενους κινδύνους ανοδικής απόκλισης του πληθωρισμού, ενώ προειδοποίησε πως «η υπεραντίδραση σε μεμονωμένα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας θα μπορούσε να υπονομεύσει την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί».
Σημειώνεται ότι η Μπόουμαν (γεράκι της Fed) είναι Ρεπουμπλικανή και είχε διοριστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2018.
Διαβάστε επίσης:
Το επόμενο βήμα των κεντρικών τραπεζών – Fed, EKT, ΒοΕ στο ραντάρ των επενδυτών
Fed: Έκπληξη με μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης
Ray Dalio: Υποβαθμίζει την επόμενη κίνηση της Fed, με φόντο τους κινδύνους της Κίνας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς το υπουργείο Ενέργειας “θα κάψει το λίπος” στους λογαρισμούς-Τρεις στόχοι
- Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Ποιοι επίσημοι τρέχουν για χάρη της
- FaCad’oro: Η χρυσή αυτοκρατορία και το όνειρο των 56 εκατ. ευρώ που κατέρρευσε
- Τι ώρα ψώνισαν μετοχές οι τολμηροί, πόσο αγόρασε την ΑΧΙΑ ο Ψάλτης, το τηλεφώνημα Παπασταύρου, οι γκρίνιες για τον Κωνσταντακόπουλο, η επιτυχία της Νίκης και το menu των 7 βουλευτών στο prive του Kiku
