ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ermotti (UBS): Ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην Ευρώπη το 2024 με €15,6 εκατ. – Δεύτερος ο Orcel της UniCredit
Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ διαβεβαίωσε σήμερα για τη σταθερότητα του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και των προβλημάτων της Crédit Suisse.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή και εντατικό διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», δήλωσε ο κ. Λίντνερ στην τηλεόραση του ARD και τόνισε ότι η Γερμανία διαθέτει αποτελεσματική εποπτική αρχή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα (BaFin), ενώ υπάρχει, όπως είπε, η Bundesbank, η οποία «έχει παράδοση στην πολιτική σταθερότητας».
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι «το γερμανικό τραπεζικό σύστημα – ιδιωτικές τράπεζες, ταμιευτήρια, συνεταιριστικά ιδρύματα – είναι σταθερό.
Και θα συνεχίσουμε να το διασφαλίζουμε», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.
Διαβάστε επίσης
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν βλέπουμε κρίση ρευστότητας
Ντε Γκίντος: Ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ευάλωτες στην αύξηση επιτοκίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καπόπουλος (Alpha Bank): Χρειαζόμαστε μία τολμηρή επιχειρηματικότητα που αξιοποιεί ευκαιρίες»
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένες τις ΗΠΑ – Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις για την άμυνα
- Ταχιάος: Στόχος μας η έγκαιρη ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που πραγματοποιούνται στην Κρήτη
- Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Στόχος μας να είμαστε μία ΑΙ – powered τράπεζα
