Κανείς δεν είναι «προφήτης» στη χώρα του, ακόμη και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχτηκε σήμερα ότι ο γιος της έχασε «σχεδόν όλες» τις επενδύσεις του σε crypto, παρά τα πολλά προειδοποιητικά σημάδια, τις τεράστιες απώλειες του κλάδου, αλλά και τις συμβουλές της μητέρας του.

«Με αγνόησε “βασιλικά”, κάτι που είναι δικαίωμά του», ανέφερε η Λαγκάρντ, κατά την ομιλία της σε φοιτητές στη Φρανκφούρτη.

«Και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε επενδύσει. Δεν ήταν πολλά, αλλά έχασε περίπου το 60%», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

«Επομένως, όταν ξαναμίλησα μαζί του για αυτό, παραδέχτηκε αμέσως ότι είχα δίκιο», συνέχισε.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ έχει δύο γιους γύρω στα 30, ωστόσο,  δεν εξήγησε σε ποιον αναφερόταν.

Σημειώνεται ότι η Λαγκάρντ έχει εκφράσει από καιρό τις αντιρρήσεις της για τα κρυπτονομίσματα, χαρακτηρίζοντάς τα κερδοσκοπικά, άχρηστα και εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από εγκληματίες για παράνομες δραστηριότητες.

Βάσει αυτής της λογικής, η ΕΚΤ έχει ζητήσει ένα παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα crypto assets, με στόχο την προστασία των επενδυτών και τη σταθερότητα των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών.

Παράλληλα, οι ανησυχίες ότι τα ιδιωτικά νομίσματα που θα μπορούσαν να εκτοπίσουν το κρατικό χρήμα ήταν μεταξύ των λόγων που η ΕΚΤ ξεκίνησε το δικό της σχέδιο για ένα ψηφιακό ευρώ, ωστόσο η τράπεζα απέχει ακόμη από την έκδοση ψηφιακού νομίσματος.

Τον περασμένο μήνα η τράπεζα ξεκίνησε τη «φάση προετοιμασίας» για το ψηφιακό ευρώ, είπε όμως ότι θα χρειαζόταν άλλα δύο χρόνια για να είναι σε θέση να αποφασίσει εάν θα το κυκλοφορήσει ή όχι.

«Δεν έχω καλή άποψη για τα crypto, όπως καταλαβαίνετε», σημείωσε η Λαγκάρντ.

«Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, είναι ελεύθεροι να κερδίζουν όσο θέλουν, (αλλά) οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε ποινικά καλάσιμες εμπορικές συναλλαγές και επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reuters 

Διαβάστε επίσης: 

Ο βρώμικος κόσμος των crypto: Παιδική πορνογραφία, τρομοκρατικές οργανώσεις και ξέπλυμα χρήματος

Τι αλλάζει στα επαγγελματικά ταμεία – Πώς θα γίνεται η φορολόγηση παροχών

Eurobank: Στο 2,3% η ανάπτυξη για την Ελλάδα την τριετία 2023-2025 – 4η ταχύτερη στην ευρωζώνη