Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Κριστίν Λαγκάρντ: Λάβαμε τη σωστή απόφαση αλλά τα επιτόκια δεν βρίσκονται σε γραμμική καθοδική πορεία

Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής ΕΚΤ

Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής ΕΚΤ

Οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ενδεχομένως θα χρειαστεί να περιμένουν για πάνω από μια συνεδρίαση προτού μειώσουν ξανά τα βασικά επιτόκια, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, σε συνέντευξη της στις εφημερίδες Expansión, Handelsblatt, Il Sole 24 Ore και Les Échos ξεκαθάρισε πως τα επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρωζώνην δεν βρίσκονται σε κάποια γραμμική καθοδική πορεία, παρά την πρόσφατη απόφαση για μείωση κατά 25 μ.β.

«Λάβαμε την κατάλληλη απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε γραμμική καθοδική πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μπορεί να υπάρξουν περίοδοι που θα κρατάμε αμετάβλητα τα επιτόκια», τονίζοντας πως αποτελεί μια πιθανότητα η ΕΚΤ να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά για περισσότερο από μία συνεδρίαση της.

Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, οι περαιτέρω περικοπές θα εξαρτηθούν από μια σειρά δεικτών και από την εξέλιξη των μισθών και των εταιρικών κερδών. Τα συγκεκριμένα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο. «Θα χρειαστούμε περισσότερα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, του τρόπου με τον οποίο τα κέρδη ανά μονάδα αυξάνονται και απορροφούν μέρος του κόστους εργασίας και για την παραγωγικότητα», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Τσεχία: Η Ρωσία ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την εμπρηστική επίθεση σε αστικά λεωφορεία

ΗΠΑ: Μονομερείς συνομιλίες με τη Χαμάς για την απελευθέρωση πέντε Αμερικανών ομήρων

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενισχύεται η κουλτούρα της εταιρικής διακυβέρνησης στις εισηγμένες εταιρείες