Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Κωστής Χατζηδάκης για Κέρκυρα: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και το οικονομικό επιτελείο μελετούν τις πιθανές επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή και θα λάβουν αποφάσεις και για την επιταγή ακρίβειας

Μια νέα υπόθεση διαφθοράς με εφοριακούς αποκαλύφθηκε στην Κέρκυρα, λίγους μήνες την παρόμοια υπόθεση της Χαλκίδας.

«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα”, σημειώνει σε δήλωσή του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

“Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!», σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι΄ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε επίσης

ΑΑΔΕ: Συνελήφθησαν 4 εφοριακοί και ένας λογιστής για υπόθεση διαφθοράς στην Κέρκυρα

Χρηματιστήριο: Cener, Κύπρου πάνω από τις τιμές των placements, ταλαιπωρία για ΕΤΕ, προβάδισμα αγοραστών στην ΔΕΗ