Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κορονοϊός: Μέτρα στήριξης της ιταλικής οικονομίας 3,6 δισ. ευρώ ετοιμάζει η Ρώμη

Ρομπέρτο Γκαλτιέρι

Ρομπέρτο Γκαλτιέρι

Μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 0,2% του ΑΕΠ της, ετοιμάζεται να ανακοινώσει την εβδομάδα η Ρώμη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την επέλαση της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκαλτιέρι επεσήμανε ότι είναι βέβαιος πως η ΕΕ θα εγκρίνει την απαραίτητη αύξηση στο δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας. Ο κ. Γκαλτιέρι αποκάλυψε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν στα μέσα της εβδομάδας τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τις επιπτώσεις στην οικονομία της επιδημίας της ασθένειας Covid-19.

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στην Ευρώπη, έχοντας καταγράψει περισσότερα από 1.100 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τις 20 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής 29 ασθενείς έχουν πεθάνει.