Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Έλι Κοέν: Κορυφαία προτεραιότητα η ηλεκτρική διασύνδεση με Ελλάδα και Κύπρο

Έλι Κοέν, Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ

Έλι Κοέν, Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ

Τη στήριξη του Ισραήλ στη δημιουργία του Great Sea Interconnector εξέφρασε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Έλι Κοέν, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του υπουργό της Κύπρου, Γιώργο Παπαναστασίου,  για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Κατά τη συνομιλία, ο κ. Κοέν εξέφρασε τη στήριξη του Ισραήλ στη δημιουργία του αγωγού, όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτηση στο Χ.

«Μίλησα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου κ. Γιώργο Παπαναστασίου.

Υπογραμμίσαμε την ισχυρή σχέση και τη συνεχή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου «Great Sea Interconnector» για το Ισραήλ. Το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω Κύπρου και Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή.

Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε διάφορες αγορές ενέργειας και ενισχύει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο».

Διαβάστε επίσης:

Επεκτείνεται κατά 6 – 12 μήνες η προστασία από κατασχέσεις και οφειλές των πληγέντων από θεομηνίες

Κίνα: Συνεχίζεται το πογκρόμ στον χρηματοπιστωτικό κλάδο – Ποιοι παραδίδουν τα διαβατήριά τους

Euroxx Χρηματιστηριακή για Τράπεζα Κύπρου: Καταλύτης η είσοδος στο ΧΑ, νέα υψηλότερη τιμή στόχος στα €6,80