Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Κόντρα Υπουργείου Οικονομικών – ΣΥΡΙΖΑ για τον πληθωρισμό στο ελαιόλαδο

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Για παραπλάνηση κάνουν λόγο πηγές του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη συνεισφορά του ελαιολάδου στον πληθωρισμό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «η προσπάθεια παραπλάνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Όπως αναφέρουν, για να αποκατασταθεί η αλήθεια, επικαλούνται τη μελέτη του ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά του ελαιόλαδου στον πληθωρισμό των τροφίμων (νωπών και επεξεργασμένων) που «αποδεικνύει πως τον Απρίλιο του 2024 η συνεισφορά του συγκεκριμένου προϊόντος στον πληθωρισμό είναι πολύ μεγαλύτερη και από το 22% στο οποίο αναφέρθηκα! Ναι, ήταν λάθος το 22 % γιατί στα νωπά προϊόντα το ποσοστό είναι διπλάσιο και στα επεξεργασμένα τετραπλάσιο. Στη σελίδα 12 υπάρχει ο σχετικός πίνακας, επισυνάπτουμε και το γράφημα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Η άγνοια στην καλύτερη, η σκόπιμη παραπληροφόρηση στην χειρότερη περίπτωση δεν επιτρέπεται από ένα κόμμα που θέλει να επιτελεί το σοβαρό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και παρεμπιπτόντως, μιας και δεν το έμαθαν τα 4 χρόνια που κυβέρνησαν, να τους ενημερώσουμε  πως ο Υφυπουργός αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική δεν είναι ο προϊστάμενος του ΓΛΚ. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα   νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας και μοναδικό μας μέλημα παραμένει η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση αυτού του ζητήματος με τη συνεχή υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Αφήνουμε τους εντυπωσιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις για άλλους», αναφέρουν ανώτατες πηγές του οικονομικού επιτελείου.

Διαβάστε επίσης

Αυστηρό μήνυμα Πιτσιλή σε προϊσταμένους υπηρεσιών ΑΑΔΕ μέσω τηλεδιάσκεψης

Το παρόν και το μέλλον της αποταμίευσης στην Ελλάδα

Γ. Στουρνάρας: Ουραγός στην Ευρώπη η Ελλάδα σε επίπεδο αποταμίευσης