Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Kashkari (FED Minneapolis): Ο πληθωρισμός μειώθηκε αλλά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος

Neel Kashkari

Neel Kashkari, πρόεδρος FED Μινεάπολις

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Fed Minneapolis, Neel Kashkari, για την πρόσφατη υποχώρηση του πληθωρισμού, αν και σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει επιτύχει ακόμη τον στόχο της.

«Ένα αξιοσημείωτο πράγμα συνέβη τους τελευταίους έξι με εννέα μήνες: Ο πληθωρισμός μειώθηκε πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Kashkari την Τρίτη, μιλώντας στη Μινεσότα. «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα μέχρι εκεί, αλλά έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον πληθωρισμό».

«Εάν απλώς πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτό που βιώνουμε, είμαστε σε καλό δρόμο να επιστρέψουμε στον στόχο του 2%», είπε ο Kashkari. «Δεν θέλω να πω ότι τελειώσαμε ακόμα».

Σε ένα πλαίσιο ισχυρής αγοράς εργασίας, ο Kashkari είπε ότι «φαίνεται αρκετά υποσχόμενο» ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση φέτος. Επεσήμανε ωστόσο τον κίνδυνο μιας γεωπολιτικής αναταραχής που θα επηρεάσει την παγκόσμια και την αμερικανική οικονομία.

Τη Δευτέρα, ο Kashkari είχε αναφέρει πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της FED έχουν χρόνο να αξιολογήσουν τα εισερχόμενα δεδομένα προτού αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια.

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια από τον Ιούλιο και έχουν σηματοδοτήσει ότι η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας είναι πιθανή μείωση. Αρκετοί αξιωματούχοι ωστόσο – συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell – έχουν δηλώσει ότι δεν βιάζονται να το πράξουν.

Ο Powell ανέφερε δύο φορές την περασμένη εβδομάδα ότι δεν πιστεύει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής της FED θα φτάσουν το απαραίτητο επίπεδο εμπιστοσύνης σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού μέχρι τον Μάρτιο, ώστε να μπορέσει να υπάρξει τότε μια πρώτη μείωση. 

Διαβάστε επίσης

ΑΔΕΔΥ: Καλεί ξανά σε αποχή τους δημόσιους υπαλλήλους από την αξιολόγηση

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Άνοιξε ξανά η ΕΟ Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Νέα κατάληψη στη Νομική του ΑΠΘ – Έληξε στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης