Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Καμία έκπληξη από τη FED, διατήρησε ξανά σταθερά τα επιτόκια

Τζερόμ Πάουελ,Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Τζερόμ Πάουελ,Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Σταθερά διατήρησε, όπως αναμενόταν, τα βασικά της επιτόκια για έναν ακόμα μήνα η FED, όπως ανακοίνωσε με την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της επιτροπής FOMC.

H FED διατήρησε τα επιτόκιά της στο εύρος 5,25% με 5,50%, με την αγορά να αναμένει πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, με μια πρώτη μείωση να έρχεται τον Σεπτέμβριο.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως, «πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό. Η άνοδος των θέσεων εργασίας έχει μετριαστεί και το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί αλλά παραμένει χαμηλό. Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει το περασμένο έτος, αλλά παραμένει κάπως αυξημένος. Τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκε κάποια περαιτέρω πρόοδος προς τον στόχο της Επιτροπής για τον πληθωρισμό 2%.»

«Η Επιτροπή επιδιώκει να επιτύχει τη μέγιστη απασχόληση και τον πληθωρισμό σε ποσοστό 2% μακροπρόθεσμα. Η επιτροπή κρίνει ότι οι κίνδυνοι για την επίτευξη των στόχων της για την απασχόληση και τον πληθωρισμό εξακολουθούν να κινούνται σε καλύτερη ισορροπία. Οι οικονομικές προοπτικές είναι αβέβαιες και η FOMC παρακολουθεί τους κινδύνους και στις δύο πλευρές της διπλής εντολής της».

«Προς υποστήριξη των στόχων της, η Επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει το εύρος στόχου για το επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο 5-1/4 έως 5-1/2 τοις εκατό. Κατά την εξέταση τυχόν προσαρμογών στο εύρος στόχου για το επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων, η Επιτροπή θα αξιολογήσει προσεκτικά τα εισερχόμενα δεδομένα, τις εξελισσόμενες προοπτικές και την ισορροπία των κινδύνων. Η Επιτροπή δεν αναμένει ότι θα είναι σκόπιμο να μειωθεί το εύρος στόχου έως ότου αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται με βιώσιμο τρόπο προς το 2%. Επιπλέον, η Επιτροπή θα συνεχίσει να μειώνει τις διακρατήσεις της σε τίτλους του Δημοσίου και χρεόγραφα και τίτλους που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια. Η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο της 2%.»

«Κατά την αξιολόγηση της κατάλληλης κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής, η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις επιπτώσεις των εισερχόμενων πληροφοριών για τις οικονομικές προοπτικές. Η Επιτροπή θα είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη στάση της νομισματικής πολιτικής όπως αρμόζει, εάν προκύψουν κίνδυνοι που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη των στόχων της Επιτροπής. Οι αξιολογήσεις της επιτροπής θα λαμβάνουν υπόψη ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων αναγνώσεων για τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, τις πληθωριστικές πιέσεις και τις πληθωριστικές προσδοκίες, καθώς και τις οικονομικές και διεθνείς εξελίξεις», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια

Καραβίας (Eurobank): Πιάσαμε τους στόχους από το α’ εξάμηνο – Τι θα γίνει με την Ελληνική Τράπεζα

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Άλμα 1,13% στο Λονδίνο, ισχυρά κέρδη για τις τεχνολογικές μετοχές