Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Κάμαλα Χάρις: Δίπλα στις νέες μικρές επιχειρήσεις – Σημαντικές μειώσεις φόρων στο φιλόδοξο σχέδιό της

Κάμαλα Χάρις

Κάμαλα Χάρις

Φοροαπαλλαγές έως και 50.000 δολαρίων για τις νέες και μικρές επιχειρήσεις, πρόκειται να προτείνει η αντιπρόεδρος και υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, σε μια προσπάθεια να δείξει ακόμη μια από τις προθέσεις της όσον αφορά την οικονομία της χώρας, δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η Χάρις πρόκειται να αποκαλύψει το σχέδιό της σήμερα Τετάρτη στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου θα ανακοινώσει τον φιλόδοξο στόχο των 25 εκατομμυρίων νέων αιτήσεων για έναρξη μικρών επιχειρήσεων κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια της θητείας της, εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες φορολογικούς κανόνες, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να αιτηθούν έως και 5.000 δολάρια για δαπάνες που σχετίζονται με το πρώτο έτος λειτουργίας τους.

Η Χάρις μίλησε για αυτό το σχέδιο στη Σαβάνα της Τζόρτζια την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων ήταν μία από τις «προτεραιότητές της».

«Ο μισός εργαζόμενος πληθυσμός των ΗΠΑ είτε διαθέτει, είτε διευθύνει είτε εργάζεται σε μια μικρή επιχείρηση», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η Χάρις έχει κάποιο προβάδισμα έναντι του πρώην και υποψηφίου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις περισσότερες δημοσκοπήσεις από τότε που μπήκε στην κούρσα της προεδρίας τον Ιούλιο.

Η οικονομική ατζέντα της Χάρις, είναι πιο επωφελής για τους Αμερικανούς της μεσαίας τάξης από τις προτάσεις του Τραμπ, ο οποίος ζήτησε μεγάλες φοροαπαλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του εταιρικού φόρου από 21% σε 15%.

Στην πρώτη της σειρά ανακοινώσεων για την οικονομική πολιτική τον περασμένο μήνα, η Χάρις παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για την δημιουργία μιας «οικονομίας ευκαιριών», συμπεριλαμβανομένης επιδότησης 25.000 δολαρίων για όσους αγοράζουν πρώτη κατοικία, φοροαπαλλαγές για νέους γονείς και ομοσπονδιακή απαγόρευση τιμών στα σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, συχνά η Χάρις έχει αξιολογηθεί ως λιγότερο ικανή να χειριστεί την οικονομία από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της.

Η ίδια, έγινε υποψήφιος των Δημοκρατικών μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν τον Ιούλιο ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή.

Από εκείνη τη στιγμή, δέχεται συχνά επικρίσεις, καθώς έχει ανακοινώσει ελάχιστες προτάσεις για την οικονομία, και δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, η υποψήφια πρόεδρος ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Τραμπ στο πρώτο τους προεδρικό ντιμπέιτ στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια την ερχόμενη Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Κάμαλα Χάρις και Τζο Μπάιντεν μαζί σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια (video)

Κάμαλα Χάρις στο CNN: Στόχευσε στην μεσαία τάξη – Τι είπε για Τράμπ, μετανάστες και Μεσανατολικό

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις κλείνει την ψαλίδα με τον Τραμπ σε δημοσκόπηση για θέματα οικονομίας και εγκληματικότητας