Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Καϊτεζίδης(ΠΕΔ-ΚΜ): Όλοι οι δήμοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση – Κρούω των κώδωνα του κινδύνου

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Τη λήψη μέτρων για τα οικονομικά των δήμων ζητάει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, επισήμανε ότι αυξάνονται οι δαπάνες των δήμων λόγω των αυξήσεων που δόθηκαν στους δημοτικούς υπαλλήλους, του κόστους του τέλους ταφής απορριμμάτων, της αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των ΦΟΔΣΑ, της ανάγκης συλλογής των κλαδεμάτων από τους καθαρισμούς των οικοπέδων, της υποχρηματοδότησης στη σχολική στέγη, των αλλαγών στα νομικά πρόσωπα των δήμων και μιας σειράς ακόμη αλλαγών.

«Η αυτοδιοίκηση για μια ακόμη φορά ερήμην της αιφνιδιάστηκε με μια σειρά από μέτρα τα οποία ίσχυσαν μετά τις δημοτικές εκλογές», είπε ο κ. Καϊτεζίδης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σε αυτά περιλαμβάνονται, όπως τόνισε, η αύξηση της τακτικής κατανομής και των ειδικών κατανομών για λειτουργικά έξοδα, η χρηματοδότηση για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, η μείωση του ενεργειακού κόστους κ.α.

«Όλοι οι δήμοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Κρούω των κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμη φορά. Φοβάμαι ότι δήμοι δε θα μπορέσουν να βγάλουν αυτή την οικονομική χρονιά και σε πολύ μεγάλη ένδεια θα βρεθούν και στην καινούρια χρονιά» πρόσθεσε και ζήτησε την άμεση συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση της πρόεδρου του ΕΚ, Ρ. Μέτσολα, με τον Φρ.Μπελέρη στο Στρασβούργο

Φλώρινα: Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος που μαχαίρωσε θανάσιμα 30χρονο για λόγους ερωτικής αντιζηλίας

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κοπεί η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές Υγείας