Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Jefferson (Fed): Σταθερή πορεία στα επιτόκια μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός

Η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να κρατήσει σταθερή πορεία στη νομισματική πολιτική μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνει στον στόχο του 2% δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Phillip Jefferson.

Μάλιστα η Fed αναζητά στοιχεία ότι οι μετριάζονται οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές, ανέφερε ο αξιωματούχος της Fed.

«Νομίζω ότι το κατάλληλο θα είναι να κρατήσουμε το επιτόκιο μας σε περιοριστική περιοχή», πρόσθεσε ο Jefferson μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιεί η Federal Reserve Bank of Cleveland.

Σημείωσε παράλληλα ότι η αμερικανική οικονομία είναι “σε ισχυρή θέση όσον αφορά την απασχόληση, καθώς συνεχίζει να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, συνεχίζεται η ανάπτυξη”.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, “η υποχώρηση του πληθωρισμού έχασε την ορμή της το α’ τρίμηνο του 2024 και αυτό, για μένα, αποτελεί πηγή ανησυχίας”, προειδοποίησε.

Ο δεύτερος σε ιεραρχία αξιωματούχος της Fed σημείωσε ότι η γενική εικόνα της οικονομίας του επιτρέπει να εστιάζει στη δουλειά που πρέπει να γίνει για να μετριαστούν οι πιέσεις στις τιμές.

Διαβάστε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Βάζουμε τάξη στο ζήτημα των ανασφάλιστων και σε ακινησία αυτοκινήτων

Αναδρομικά η επιβολή πλαφόν στις τραπεζικές προμήθειες για τα POS – Ποιους επαγγελματίες αφορά

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Πάνω από 25.000 αιτήσεις το α’ τετράμηνο του 2024