• Οικονομία

    Jamie Dimon (JPMorgan): Συνεχίζει να βλέπει μια ύφεση της αμερικανικής οικονομίας στον ορίζοντα

    • NewsRoom
    Jamie Dimon, CEO της J.P. Morgan Chase

    Jamie Dimon, CEO της JP Morgan Chase


    Οι πιθανότητες μιας «ήπιας προσγείωσης» της αμερικανικής οικονομίας εξακολουθούν να είναι περίπου στο 35% με 40% συνεχίζει να πιστεύει ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, καθιστώντας την περίπτωση της ύφεσης ως το πιο πιθανό σενάριο στο μυαλό του.

    Όταν ρωτήθηκε από το CNBC εάν είχε αλλάξει την άποψή του από νωρίτερα φέτος, όταν είχε δηλώσει πως οι αγορές ήταν πολύ αισιόδοξες για τους κινδύνους ύφεσης, ο Dimon επέμεινε ότι οι πιθανότητες ήταν «περίπου οι ίδιες» με την προηγούμενη έκκλησή του.

    «Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα εκεί έξω», ανέφερε Dimon. «Πάντα υπέδειξα τη γεωπολιτική, τη στέγαση, τα ελλείμματα, τις δαπάνες, την ποσοτική σύσφιξη, τις εκλογές, όλα αυτά προκαλούν κάποια ανησυχία στις αγορές».

    Ο Dimon έχει προειδοποιήσει για έναν οικονομικό «τυφώνα» από το 2022, ωστόσο  η οικονομία έχει κρατήσει καλύτερα από ό,τι περίμενε μέχρι σήμερα. Όπως ανέφερε, μάλιστα, την Τετάρτη, αν και οι κίνδυνοι χρεωκοπίας λόγω των χρεών στις πιστωτικές κάρτες αυξάνονται, η Αμερική δεν βρίσκεται σε ύφεση αυτή τη στιγμή.

    Ο Dimon πρόσθεσε ότι είναι «λίγο σκεπτικιστής» σχετικά με το αν η Federal Reserve μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%, λόγω των μελλοντικών δαπανών για την πράσινη οικονομία και τον στρατό.

    «Υπάρχει πάντα μεγάλη γκάμα αποτελεσμάτων», είπε ο Dimon. «Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι αν έχουμε μια ήπια ύφεση, ακόμα και μια πιο δύσκολη, θα είμαστε εντάξει. Φυσικά, συμπονώ τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, δεν θα θέλετε μια σκληρή προσγείωση».

    Διαβάστε επίσης

    Σαουδική Αραβία: Κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράν η δολοφονία Χανίγια

    Αυστρία: 19χρονος τζιχαντιστής σχεδίαζε μακελειό σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

    Αίγυπτος: Το Ιράν ζήτησε από αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο του το διήμερο στις 7 και 8 Αυγούστου



    ΣΧΟΛΙΑ