• Οικονομία

    Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Δεν αυξάνονται οι φόροι, θα κάνουν θυσίες οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζανκάρλο Τζορτζέτι

    Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζανκάρλο Τζορτζέτι


    Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι, παραχωρώντας δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στο προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού του 2025 που ενέκρινε χθες, Τρίτη, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι και το οποίο θα πρέπει τώρα να λάβει το «πράσινο φως» του κοινοβουλίου της Ρώμης.

    «Δεν επιβάλλουμε νέους φόρους και θα στηρίξουμε, με σειρά φοροαπαλλαγών, τις πολύτεκνες οικογένειες», τόνισε ο Τζορτζέτι. «Θα πρέπει να κάνουν σημαντική θυσία οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες. Άλλοι μιλούν για υπερκέρδη, άλλοι για έκτακτη εισφορά, εγώ προτιμώ την λέξη θυσία», είπε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών. Όπως είχε διαρρεύσει από χθες, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες «θα κληθούν να καταβάλουν έκτακτη εισφορά ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ».

    Παράλληλα, ο Τζορτζέτι επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να περικοπούν κατά 5% οι προϋπολογισμοί όλων των υπουργείων, με μόνη εξαίρεση το υπουργείο Υγείας. Η μείωση αυτή θα ισχύσει και για ιδρύματα ή εταιρίες που λαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις.

    «Αποφασίσαμε ότι τα διευθυντικά στελέχη αυτών των εταιριών και οργανισμών δεν θα μπορούν στο εξής να λαμβάνουν μισθό υψηλότερο από εκείνο των υπουργών και της πρωθυπουργού της χώρας μας. Διαφορετικά, θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν χρήση των ενισχύσεων του δημοσίου», τόνισε ο Τζορτζέτι.

    Μετά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στα μέτρα του νέου κρατικού προϋπολογισμού και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

    Διαβάστε επίσης:

    Ίδρυμα Αγγελικούση: Παραδόθηκαν οι ανακαινισμένοι χώροι υγιεινής των κοιτώνων των σπουδαστών της ΑΕΝ Ύδρας

    Αθήνα: Στην φυλακή ο 39χρονος που συνελήφθη με εκρηκτικά και όπλο στο κέντρο

    Ομάδα εργασίας για την αναμόρφωση του Κληρονομικού Δικαίου συγκρότησε ο υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης



    ΣΧΟΛΙΑ