Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Ιταλία: Στο 90% η πληρότητα των ιταλικών τουριστικών υποδομών τον Δεκαπενταύγουστο

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ερευνών της Φλωρεντίας, η πληρότητα των ιταλικών τουριστικών υποδομών, από αύριο μέχρι και την Κυριακή, θα φτάσει το 90%.

Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, το 56% των τουριστών που θα επισκεφθούν γνωστά αλλά και λιγότερο ξακουστά θέρετρα της χώρας, είναι Ιταλοί και το υπόλοιπο 44% προέρχεται από το εξωτερικό.

Σε σχέση με το παρελθόν η παρουσία ντόπιων παραθεριστών είναι μειωμένη και τη διαφορά, όπως φαίνεται, πρόκειται να καλύψουν οι αφίξεις ξένων επισκεπτών. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια των μεγάλων πόλεων όπως η Ρώμη, η Βενετία, η Φλωρεντία και η Νάπολη παρουσιάζουν πληρότητα κατά 83%.

Το Κέντρο Ερευνών της Φλωρεντίας, τέλος, προσθέτει ότι ο τζίρος του συγκεκριμένου τετραήμερου, για τον τουριστικό τομέα της Ιταλίας, θα αγγίξει τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στην παρουσία, συνολικά, 14,8 εκατομμυρίων επισκεπτών.

Διαβάστε επίσης

Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ παραδέχθηκε πως επιτέθηκε στη σύντροφό του υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση για τις δηλώσεις προτίμησης περιοχών πρόσληψης

Ουκρανία: Θέλει να δημιουργήσει «Ουδέτερη ζώνη» στην περιοχή του Κουρσκ