ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Κέντρο Μελετών της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε, σε μηνιαία βάση, κατά 2,5%.
Κύρια αιτία, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Τον Μάρτιο καταγράφηκε μείωση του 2%, ενώ τον Φεβρουάριο, αντιθέτως, είχε σημειωθεί αύξηση του 4%. «Οι προβλέψεις και η γενικότερη αίσθηση των επιχειρηματιών, δεν αφήνουν να διαφανούν σημαντικές βελτιώσεις, τουλάχιστο σε ότι αφορά το εγγύς μέλλον», υπογραμμίζει το Κέντρο Μελετών της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων.
Σε ότι αφορά, δε, το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Confindustria υπολογίζει ότι, στο σύνολό της, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μειώθηκε κατά 1,6%, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Σχετικά με την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, τέλος, αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα, η μείωση, για τους Ιταλούς βιομήχανους, μπορεί να αγγίξει το 2,5%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Αμετάβλητη η ανεργία τον Απρίλιο, 428.000 νέες θέσεις εργασίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες μετά και τη νέα μείωση των επιτοκίων από την EKT – Άλμα 10% για τη Siemens Energy
- Capital Economics: Εκτροπή κινεζικών εξαγωγών προς Βρετανία λόγω δασμών Τραμπ – Απειλή ντάμπινγκ και πτώση τιμών
- Φωκίδα: Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο μέσα σε λίγες ώρες – Αυτοκίνητο 27χρονης έπεσε από γκρεμο
- Σύσκεψη για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την αντιπυρική περίοδο 2025
