Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Ιταλία: Άυξηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια που προσφέρονται για σύντομη διαμονή

Σύμφωνα με έρευνα της εμπορικής ένωσης Confesercenti, από το 2014 μέχρι το 2024, οι ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις που στην Ιταλία ασχολούνται με ενοικίαση δωματίων και σπιτιών, για σύντομα χρονικά διαστήματα, αυξήθηκαν κατά 147%.

Συνολικά, έχουν φτάσει τις 34.975. «Πρόκειται για μια πραγματική έκρηξη, η οποία μεταμορφώνει τις πόλεις και ολόκληρη την χώρα», υποστηρίζει η συγκεκριμένη εμπορική ένωση, η οποία προσθέτει ότι «για όλο και περισσότερους πολίτες, η δραστηριότητα αυτή, αποτελεί μια επιπλέον πηγή εσόδων».

Στις ιταλικές πόλεις με πάνω από 250.000 κατοίκους, οι ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις που ασχολούνται με υποδοχή τουριστών, μέσα στην τελευταία δεκαετία, από 2.823 άγγιξαν τις 8.579, με αύξηση του 204%. Και στους δήμους, όμως, που μετρούν από 5.000 μέχρι 15.000 κατοίκους, η συγκεκριμένη δραστηριότητα παρουσίασε αύξηση της τάξης του 136%.

Η εμπορική ένωση Confesercenti εξηγεί, τέλος, ότι πρόκειται για την δραστηριότητα του τουριστικού τομέα που παρουσίασε την μεγαλύτερη ανάπτυξη, την συγκεκριμένη περίοδο. Τα τελευταία δέκα χρόνια, αντιθέτως, καφέ, μπακάλικα και καταστήματα με είδη ρουχισμού μειώθηκαν κατά 12%.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους για να είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών

Τουρκία: «Αν το Instagram συμμορφωθεί με τους νόμους μας θα επανέλθει»

Καμάλα Χάρις: Αποφασίζει για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο το Σαββατοκύριακο