Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Φέρνει ανάσα ρευστότητας ύψους 2,4 δισ. ευρώ – Παράταση στα μέτρα στήριξης

ΕΝΦΙΑ: Πιθανή η πληρωμή διπλής δόσης τον Οκτώβριο

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Ξεκίνησε από σήμερα το μπαράζ συσκέψεων στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται σε αναζήτηση τρόπων ανακούφισης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που πλήττονται από έλλειψη ρευστότητας.

Σε αυτή την φάση στο τραπέζι υπάρχουν οι προτάσεις για παράταση των αναστολών συμβάσεων και μειωμένων ενοικίων, για νέο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής και για συνέχιση των προγραμμάτων ρευστότητας.

Η επέκταση των μέτρων κοστολογείται στα 2,4 δισ. ευρώ. Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα. Πιο πιθανή θεωρείται μια νέα έξοδος στις αγορές με δεδομένη την επιτυχή άντλησης ρευστότητας 7 δισ. ευρώ τους προηγούμενους μήνες με εκδόσεις ομολόγων και εντόκων γραμματειών.

Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός προχωρά και οι επιτελείς τους υπουργείου Οικονομικών βάζουν στο τραπέζι όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τους φορείς της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο μέτρων που θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα περιλαμβάνει: