Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Στο 2,9% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις επιτοκίων

Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

Υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, δίνοντας μεγαλύτερο περιθώριο στη Fed να προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο μετά από άνοδο 3% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε 0,2% υψηλότερα όσο προέβλεπαν και οι αναλυτές, ενώ τον Ιούνιο είχε υποχωρήσει 0,1%.

Παράλληλα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κινήθηκε 3,2% υψηλότερα σε ετήσια βάση από 3,3% τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 0,1%, όσο ανέμεναν και οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει πολύ από το υψηλό του 9,1% τον Ιούνιο του 2022 και κινείται σταδιακά προς τον στόχο του 2% της Fed.

Διαβάστε επίσης: 

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκαν οι προσλήψεις το β’ τρίμηνο – Δυσοίωνες προβλέψεις για την ανάπτυξη

Google: Το απίστευτο σενάριο που εξετάζουν οι ΗΠΑ για να «χτυπήσουν» το μονοπώλιο της εταιρείας

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν δυο σκάφη των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα