Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Στο 2,5% έπεσε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο – Σε χαμηλό 3ετίας

Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Εργασίας.

Ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού ανέρχεται στο 2,5%, με πτώση 0,4% από τον Ιούλιο και χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 2,6%.

Έτσι, προετοιμάζεται το έδαφος για την μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) μία καίρια μέτρηση για το κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία, αυξήθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δομικός πληθωρισμός – εξαιρώντας τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας – αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο ελαφρά ανοδικά από την εκτίμηση για 0,2%, ποσοστό που ισοδυναμεί με ετήσιο πληθωρισμό στο 3,2%.

Διαβάστε επίσης: 

Τέιλορ Σουίφτ: Ανακοινώνει πως θα ψηφίσει την Δημοκρατική Χάρις στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ

Ebury για συνεδρίαση ΕΚΤ: Ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός

Γέλεν: Η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή και σε τροχιά «ήπιας προσγείωσης»