• Οικονομία

    ΗΠΑ: Στα $74,6 δισ. διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα – Σε υψηλό 1,5 έτους

    • NewsRoom
    Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο.


    Διευρύνθηκε σημαντικά το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και ενάμιση χρόνο, λόγω της αύξησης των εισαγωγών, που εκτινάχθηκαν περισσότερο σε σχέση με τις εξαγωγές.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που δημοσιευθήκαν σήμερα Πέμπτη, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε στα 74,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο από 68,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο μήνα.

    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν ότι το έλλειμμα θα διευρυνόταν στα 76,1 δισεκατομμύρια δολάρια από 69,4 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν αρχικά αναφερθεί για τον προηγούμενο μήνα.

    Η αύξηση του μεγέθους του εμπορικού ελλείμματος προήλθε καθώς η αξία των εισαγωγών εκτινάχθηκε κατά 2,4% στα 338,2 δισ. δολάρια, ενώ η αξία των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 0,8% στα 263,7 δισ. δολάρια.

    Η αύξηση του ελλείμματος τον Απρίλιο συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη μεγαλύτερη ζήτηση για αυτοκίνητα και βιομηχανικές προμήθειες, δείκτες που αποτελούν ιδιαίτερα θετικά σημάδια για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Σημαντικό βήμα για την αγορά F-16 από την Τουρκία

    Λαγκάρντ: Δεν δεσμευόμαστε για τις επόμενες κινήσεις μας στα επιτόκια

    Αυτόματοι πωλητές ράβδων… χρυσού στα μίνι μάρκετ της Νότιας Κορέας – Οι τιμές ρεκόρ και η «φρενίτιδα» των πολιτών



    ΣΧΟΛΙΑ