• Οικονομία

    ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4μήνου οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

    • NewsRoom
    Julie Su, υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ

    Julie Su, υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ (Πηγή: dol.gov)


    Μειώθηκαν κατά 12.000 οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας  στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαΐου ανήλθε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση, ενώ η αγορά εργασίας διατηρεί τη δυναμική της.

    Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 12.000 σε 219.000 την εβδομάδα που έληξε στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

    Αυτό ήταν κάτω από όλες τις εκτιμήσεις σε έρευνα οικονομολόγων του Bloomberg. Η περίοδος αυτή αντιστοιχεί επίσης με τη λεγόμενη εβδομάδα αναφοράς, όταν η έρευνα διεξάγεται για την έκθεση απασχόλησης του Σεπτεμβρίου.

    Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, μια μέτρηση του αριθμού των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα, μειώθηκαν επίσης την προηγούμενη εβδομάδα, στο χαμηλό τριμηνίας.

    Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, μια μέτρηση που βοηθά στην εξομάλυνση της μεταβλητότητας των δεδομένων, μειώθηκε στις 227.500, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5%

    Το επόμενο βήμα των κεντρικών τραπεζών – Fed, EKT, ΒοΕ στο ραντάρ των επενδυτών

    Γιατί οι αγορές ψηφίζουν Ελλάδα – Tράπεζες και Δημόσιο «φαβορί» για τους επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ