Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Πτώση στις πωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο – Για τρίτο μήνα σερί κάτω από 4 εκατ. μονάδες

Τζάνετ Γέλεν: Απειλή για την ανάπτυξη η μετάλλαξη Δέλτα

Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

Μείωση κατά 2,5% παρουσίασαν οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, συγκριτικά με τον Ιούλιο, ωστόσο, η αγορά παραμένει αισιόδοξη ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις κατοικιών άγγιξαν το επίπεδο των 3,86 εκατ. μονάδων, κάτω δηλαδή από το ορόσημο των 4 εκατ. μονάδων, ενώ έχουν υποχωρήσει κατά 4,2% σε ετήσια βάση.

«Τα νούμερα για τις πωλήσεις κατοικιών απογοήτευσαν τον Αύγουστο, όμως τα χαμηλότερα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μαζί με την ήπια αύξηση της διαθεσιμότητας, αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό που θα βελτιώσει το περιβάλλον, ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του NAR, Λόρενς Γιουν.

«Η διαδικασία αγοράς σπιτιού, από την αναζήτηση έως την απόκτηση των κλειδιών του, διαρκεί συνήθως αρκετούς μήνες» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Πτώση στις πωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο – Για τρίτο μήνα σερί κάτω από 4 εκατ. μονάδες

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4μήνου οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5%