• Οικονομία

    ΗΠΑ: Πιο αδύναμα από το αναμενόμενο τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο

    • NewsRoom
    Γυναίκα ψωνίζει σε κατάστημα Walmart στις ΗΠΑ

    πηγή: EPA


    Πιο αδύναμα από το αναμενόμενο ήταν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο, καθώς οι πιέσεις του πληθωρισμού φαίνεται πως συνέχισαν να επηρεάζουν τις κινήσεις των καταναλωτών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 0,1% για τον Μάιο, σε επίπεδο μήνα, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 0,2% σε δημοσκόπηση του Dow Jones ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν άνοδο 0,3%. Η μέτρηση ήταν ελαφρώς καλύτερα από την αναθεωρημένη μείωση κατά -0,2% τον Απρίλιο (η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για μηδενική μεταβολή).

    Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 2,3%.

    Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση 0,1% σε επίπεδο μήνα, έναντι εκτίμησης για άνοδο 0,2%.

    Στα καταστήματα αθλητικών ειδών, μουσικής και βιβλίων καταγράφηκε αύξηση 2,8%, ενώ τα ηλεκτρονικά καταστήματα σημείωσαν αύξηση πωλήσεων 0,8%

    Αντίθετα οι πωλήσεις σε  μπαρ – εστιατόρια κατέγραψαν μείωση 0,4%, ενώ οι πωλήσεις σε καταστήματα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού κατέγραψαν πτώση 1,1%.

    Διαβάστε επίσης

    Ζωή Ράπτη: Η φαρμακοβιομηχανία είναι σημαντική για να καταστεί η Ελλάδα επενδυτικός προορισμός

    AFI Microfinance: Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους μικρομεσαίους

    Χάρης Δούκας: Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, δεν είναι τοξικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ