Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Νέα απροσδόκητη μείωση των επιδομάτων ανεργίας

Julie Su, υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ

Julie Su, υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ (Πηγή: dol.gov)

Πτωτική τάση που διέψευσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών έδειξε για δεύτερη εβδομάδα ο αριθμός των νέων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, κατευνάζοντας περαιτέρω τους φόβους περί επερχόμενης ύφεσης που είχε καλλιεργήσει, μεταξύ άλλων, η πρόσφατη εκτίναξη σε υψηλά 11 μηνών.

Ειδικότερα, η νέα μέτρηση έδειξε ότι την τελευταία εβδομάδα υπέβαλλαν αίτημα για έναρξη λήψης επιδόματος ανεργίας 227.000 Αμερικανοί, επίπεδο αισθητά μειωμένο από τους 234.000 της περασμένης εβδομάδας (αναθεωρημένα στοιχεία από την πρώτη μέτρηση στα 233.000).

Ακόμα παραπάνω, η τάση διέψευσε πλήρως τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν μικρή αύξηση στα 235.000 νέα αιτήματα.

Σε αυτό το κλίμα, ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων των νέων αιτημάτων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στα 236.500 από τα 241.000.

Παρομοίως, ο αριθμός των αιτήσεων για παράταση υφιστάμενων επιδομάτων (μετρό μίας εβδομάδας πριν) που συνιστά μία ένδειξη του ρυθμού των προσλήψεων, μειώθηκε στα 1,864 εκατομμύρια από τα 1,871 εκατ. διαψεύδοντας επίσης τη δυσοίωνη πρόβλεψη για αύξηση στα 1,88 εκατ.

Διαβάστε επίσης:
Alibaba: Κέρδη και τζίρος κατώτερα των προβλέψεων – Βουτιά 4% η μετοχή

Walmart: Υπέρβαση των προβλέψεων, αναβάθμιση του outlook και ισχυρό ράλι 6,5% η μετοχή

Δένδιας από την Τήνο: «Κάθε ημέρα η πατρίδα μας γίνεται ισχυρότερη, δυνατότερη, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας»