Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Μικρή επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιούνιο – Στο 2,5% ο «δείκτης της Fed»

Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο.

Επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Ιούνιο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για την πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), ο δείκτης που παρακολουθείται στενά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed),  αυξήθηκε μόλις 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές του Dow Jones.

Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρώντας τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε μηνιαία άνοδο 0,2% και 2,6% για το έτος, αναλογικά με τις εκτιμήσεις.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στην μέτρηση του δομικού πληθωρισμού, καθώς θεωρούν ότι δίνει καλύτερη εικόνα για τις μακροπρόθεσμες τάσεις, καθώς το κόστος της βενζίνης και των ειδών διατροφής τείνει να αυξομειώνεται περισσότερο από άλλα στοιχεία.

Η έκθεση έδειξε ακόμη, ότι το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε μόλις 0,2%, κάτω από την εκτίμηση για 0,4%. Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,3%, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Διαβάστε επίσης: 

Ισραήλ σε Κάμαλα Χάρις: Κυρία υποψήφια, δεν θα υπάρξει τερματισμός των εχθροπραξιών

Κάμαλα Χάρις: Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει την υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Απαιτεί οι ΗΠΑ να «σβήσουν» το Ιράν από τον χάρτη αν δολοφονηθεί