Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Μεγάλη μείωση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας – Ανοδική αντίδραση στη Wall Street

Υπουργείο Εργασίας ΗΠΑ

Σημαντική μείωση σημείωσε ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων για καταβολή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας μια ανάσα στη Wall Street.

Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα υποβλήθηκαν 233.000 νέα αιτήματα, με τους αναλυτές να αναμένουν ο αριθμός τους να διαμορφωθεί στα 240.000.

Ο αριθμός των αιτημάτων είναι σημαντικά μειωμένος από τις 249.000 νέες αιτήσεις την εβδομάδας που είχε προηγηθεί, οι οποίες είχαν προκαλέσει πανικό στους επενδυτές της Wall Street, καθώς θεωρήθηκε ένδειξη πως η αμερικανική οικονομία κινείται προς ύφεση. Πανικός που επιδεινώθηκε μια μέρα αργότερα, με τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία τον Ιούλιο.

Πάντως, ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς στις 240.750 από τις 238.250.

Τα αιτήματα παράτασης λήψης υφιστάμενων επιδομάτων αυξήθηκαν στα 1,875 εκατ. από τα 1,869 εκατ. έναντι εκτίμησης για 1,87 εκατ., την προπερασμένη εβδομάδα.

Κατά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 39.251 μονάδες με άνοδο 1,26%, ο S&P 500 στις 5.278  με κέρδη 1,51% και ο Nasdaq στις 16.472 με άνοδο 1,71%. Οι τρείς δείκτες έκλεισαν την Τετάρτη με απώλειες, υπό το βάρος της πτώσης των τεχνολογικών μετοχών, καθώς η Super Micro Computers υποχώρησε κατά 20%, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου, παρασύροντας μαζί της τη μετοχή της Nvidia, η οποία αποτελεί καταλύτη για την πορεία του κλάδου και κατά συνέπεια των δεικτών S&P 500 και Nasdaq.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Στις 21:00 ο Τραμπ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου – Νέες επιθέσεις προς Χάρις

Citi για Coca Cola HBC: Δεν βλέπει καταλύτες για περαιτέρω άνοδο στη μετοχή της

Πύργος του ΟΤΕ: «Ενδεδυμένος» με σκαλωσιές – Γίνονται εργασίες στην εξωτερική όψη