Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Κάτω των προσδοκιών οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο – Οριακή υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας

Julie Su, υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ

Julie Su, υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ (Πηγή: dol.gov)

Πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, δημιούργησε η αμερικανική οικονομία τον Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τον προηγούμενο μήνα προστέθηκαν 142.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στους κλάδους κατασκευών και υγείας, σε σύγκριση με τις 89.000 θέσεις τον Ιούλιο, τις 179.000 τον Ιούνιο και τις 216.000 τον Μάιο.

Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν ότι οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 165.000, ενώ του Reuters προέβλεπαν 160.000.

Ωστόσο, ελαφρά υποχώρηση στο 4,2% από 4,3% (υψηλό τριετίας) κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά από τέσσερις συνεχόμενες μηνιαίες αυξήσεις.

Η πτώση δείχνει ότι η ομαλή επιβράδυνση της αγοράς εργασίας συνεχίστηκε, πιθανώς μη δικαιολογώντας μεγάλη μείωση επιτοκίων από τη Fed αυτό τον μήνα.

Την ίδια στιγμή, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε 0,4% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με πτώση 0,1% τον Ιούλιο και πρόβλεψη +0,3%, καθώς και 3,8% σε ετήσια βάση, έναντι 3,6% τον Ιούλιο και πρόβλεψης 3,7%.

Παράλληλα, η σταθερή αύξηση των μισθών συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία μέσω των καταναλωτικών δαπανών.

Διαβάστε επίσης: 

Χάντερ Μπάιντεν: Αποδέχθηκε την κατηγορία για φοροδιαφυγή, χωρίς να δηλώσει ένοχος

Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει να κάνει τις ΗΠΑ “πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων”

ΗΠΑ: Δίωξη σε έξι Ρώσους που “συνωμότησαν για να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις” στην Ουκρανία και τους συμμάχους της