Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Κάτω των εκτιμήσεων οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο

Νέες θέσεις εργασίας

Νέες θέσεις εργασίας

Μόλις 99.000 προσλήψεις έγιναν στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ οι ετήσιες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 4,8% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την έκθεση της Automatic Data Processing (ADP) που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη.

Η μέτρηση έδειξε μια αύξηση κατά 111.000 (αναθεωρημένη από τις 122.000) που καταγράφηκε τον Ιούλιο, χάνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς για 145.000.

Αξιολογώντας τα ευρήματα της έκθεσης, «η καθοδική στροφή της αγοράς εργασίας μας οδήγησε σε επιβράδυνση των προσλήψεων, μετά από δύο χρόνια μεγάλης ανάπτυξης», δήλωσε η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP.

«Ο επόμενος δείκτης που θα πρέπει να προσέξουμε, είναι η αύξηση των μισθών, η οποία σταθεροποιείται μετά από μια δραματική επιβράδυνση μετά την πανδημία», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι άμεσος ήταν ο αντίκτυπος στο δολάριο, το οποίο δέχτηκε πιέσεις και υποχώρησε μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η ADP.

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Ιταλία: Προχωρά το σχέδιο της Μελόνι για μείωση του ελλείματος κάτω από 3% το 2026

Γερμανία: Απρόσμενη αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο