Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Αύξηση των λιανικών πωλήσεων πέραν του αναμενόμενου τον Ιούλιο

Τζάνετ Γιέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν

Αυξητικές τάσεις που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις της αγοράς έδειξαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, σε μία εξέλιξη που δείχνει να απομακρύνει και άλλο τις ανησυχίες που είχαν προκύψει για διολίσθηση της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη σε ύφεση μετά την πρόσφατη άνοδο της ανεργίας.

Ειδικότερα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ ήταν αυξημένος κατά 1% τον Ιούλιο, έπειτα από την πτώση κατά 0,2% του Ιουνίου (αναθεωρημένη μέτρηση μετά την αρχική που είχε δείξει στασιμότητα).

Το επίπεδο της αύξησης ξεπέρασε κατά πολύ και τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν μία μέτρια ανάκαμψη της τάξης του +0,3%.

Παράλληλα, το πιο στενό μέτρο που εξαιρεί τις πωλήσεις αυτοκινήτων, βενζίνης, οικοδομικών υλικών και των υπηρεσιών τροφίμων συνέχισε επίσης να κινείται αυξητικά με +0,3% τον περασμένο μήνα, με την αύξηση κατά 0,9% του Ιουνίου (δεν αναθεωρήθηκε από την αρχική μέτρηση).

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Νέα απροσδόκητη μείωση των επιδομάτων ανεργίας

Walmart: Υπέρβαση των προβλέψεων, αναβάθμιση του outlook και ισχυρό ράλι 6,5% η μετοχή

Alibaba: Κέρδη και τζίρος κατώτερα των προβλέψεων – Βουτιά 4% η μετοχή