Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΗΠΑ: Αύξηση στις τιμές των κατοικιών έπειτα από επτά πτωτικούς μήνες

πωλήσεις κατοικιών

Απροσδόκητη άνοδο εμφάνισαν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, τερματίζοντας έτσι το σερί επτά πτωτικών μηνών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Case-Shiller της S&P των τιμών κατοικιών των ΗΠΑ έδειξε αύξηση 0,2% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Σε επίπεδο έτους ο δείκτης κινήθηκε με ρυθμό 2%, έχοντας επιβραδύνει ωστόσο από το 3,7% που είχε δείξει τον Ιανουάριο. Έτσι παραμένει 4,9% χαμηλότερα από το υψηλό του Ιουνίου του 2022.

Ο σύνθετος δείκτης 20 πόλεων έδειξε μικρή αύξηση των τιμών κατά 0,1% μηνιαίως τον Φεβρουάριο και 0,4% ετησίως, την ώρα που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν πτώση 0,35% στον μήνα και 0,1% στο έτος.

Μεταξύ των 20 πόλεων, οι Μαΐάμι, Τάμπα και Ατλάντα συνέχισαν να ηγούνται του δείκτη, ενώ αντίθετα οι τιμές κατοικιών στο Σαν Φρανσίσκο ήταν μειωμένες κατά 10% από τον Φεβρουάριο πέρυσι.

 Διαβάστε επίσης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Μέχρι 31 Οκτωβρίου οι απαντήσεις στα αιτήματα επανεξέτασης

ΤτΕ: Στα 15,7 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου το 2022