Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΙΟΒΕ: Η βιομηχανία βελτίωσε το οικονομικό κλίμα τον Σεπτέμβριο

Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ

Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ

Βελτιώθηκε σε μικρό βαθμό το οικονομικό κλίμα τον Σεπτέμβριο, λόγω ενίσχυσης στη Βιομηχανία, σύμφωνα με το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Παράλληλα, καταγράφηκε ήπια υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στις 110,2 μονάδες, έναντι 106,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και 106,8 μονάδων ένα έτος πριν, όπως σημειώνει το ΙΟΒΕ.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στις -51,3 μονάδες (από -48,1 μον. τον προηγούμενο μήνα), σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με ένα έτος πριν (-45,0 μονάδες).

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Βιομηχανία, το ΙΟΒΕ καταγράφει βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών, με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται τον Σεπτέμβριο στις 110,6 μονάδες (από 99,4 μον. ένα μήνα πριν), σε υψηλότερο επίπεδο από το αντίστοιχο περυσινό (100,5 μον.).

Δείτε εδώ αναλυτικά το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων του ΙΟΒΕ 

Διαβάστε επίσης: 

Πετρελαιοειδή: Μείωση 14,8 δισ. ευρώ της αξίας πωλήσεων στις επιχειρήσεις το 2023

ΙΟBE: Νέος πρόεδρος ο Ιωάννης Ρέτσος

Νίκος Παπαθανάσης: Εκταμίευση 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από 4ο αίτημα πληρωμής των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης