Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Tέλη κυκλοφορίας: Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε όσους «ξέχασαν» να πληρώσουν στέλνει η εφορία

Γιώργος Πιτσιλής, ΑΑΔΕ

Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής ΑΑΔΕ

Να θυμίσει στους «ξεχασαριάρηδες» ιδιοκτήτες οχημάτων πως έχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας προχωρά η εφορία.

Η ΑΑΔΕ «έτρεξε» τη διασταύρωση στοιχείων για το έτος 2019 και προέκυψε πως δεν τα είχαν καταβάλει πάνω από 80.000 ιδιοκτήτες.

Έτσι, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός στέλνει τώρα μαζικά e-mail σε αυτούς τους οδηγούς, για να τους προειδοποιήσει πως έρχονται βαριά πρόστιμα αν αψηφήσουν την πληρωμή τους, που ανέρχονται στη διπλάσια αξία των ετήσιων τελών κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Σε αυτά τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια εφορία ενημερώνει πώς έχουν την ευκαιρία να καταβάλλουν τα απλήρωτα τέλη και να αποφύγουν αυτά τα πρόστιμα, υπό την προϋπόθεση βέβαια που αποδείξουν πως η μη πληρωμή τους αφορά περιπτώσεις που δικαιούνται με βάση το νόμο, την απαλλαγή τους.

Υπενθυμίζεται πως οι υποθέσεις για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2019 παραγράφονται στο τέλος του έτους, γι’ αυτό και τα τελικά «ραβασάκια» θα φτάσουν στα e-mails των ιδιοκτητών οχημάτων τις τελευταίες ημέρες του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η διαδικασία

Με βάση τις σχετικές οδηγίες που έχει δώσει ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια θα πρέπει να έχουν σταλεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και οι ιδιοκτήτες καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα MyCar για να υποβάλουν όλα τα δικαιολογητικά για την απαλλαγή τους από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019.

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν δηλαδή, να δηλώσουν αν το όχημά τους εκείνη την χρονιά ήταν σε ακινησία και από λάθος δεν έχει περάσει στο σύστημα, αν είχε διαγραφεί (λόγω ολικής ζημιάς σε περίπτωση ατυχήματος), αν έχει κλαπεί ή ακόμα και αν το 2019 το όχημα κυκλοφορούσε στο εξωτερικό και όχι στη χώρα μας για πάνω από ένα έτος.

Αν από τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά δεν αποδεικνύεται η μη υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας 2019 τότε τα αντίστοιχα τέλη συμπεριλαμβάνονται στη βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας μετά του προστίμου.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Νέα συμπλοκή ανηλίκων έξω από σχολείο – Πέντε άτομα στο νοσοκομείο

Σκλαβενίτης: Πατάει «γκάζι» και στη βιομηχανία με τη Meat House