Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Οικονομική Αστυνομία: Σαρωτικοί έλεγχοι στην Χαλκιδική – 18 αδήλωτοι εργαζόμενοι σε κέντρο διασκέδασης

αστυνομία

Σωρεία παραβάσεων της εργατικής, ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας αποκάλυψαν έλεγχοι που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε περιοχή της Χαλκιδικής, κατά το διήμερο 23/24 Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι έγιναν σε εταιρίες – επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε να απασχολούνται 18 εργαζόμενοι σε κέντρο διασκέδασης χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, ενώ σε καφέ μπαρ απασχολούνταν τέσσερις εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και -δύο δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Επίσης, σε επιχείρηση υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης: 

Χαλκιδική: Τριπλή εισαγγελική έρευνα για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Ελλάδα: Στην 16η θέση της ΕΕ ως προς το καθαρό διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών

ΔΝΤ: Το χρέος της Ιταλίας θα ξεπεράσει το ελληνικό έως το 2029 – Μείωση κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες την επόμενη πενταετία