ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο άθλος του Μυτιληναίου και 3 διδακτικές ιστορίες, στη φάκα της ΑΑΔΕ Μπίτζιος και Λαβράνος, τι ζητάει ο Πιερ, οι μπηχτές Σταϊκούρα στην ΑΒΑΞ και η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο mononews.gr
Και που αναγκάστηκε να μετακομίσει σε μία μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, που δεν είναι και τόσο του εκλεπτυσμένου γούστου της και δεν διαθέτει ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα…
Όμως αυτά έχει η ζωή, η χλιδή δεν είναι πάντα δεδομένη, ειδικά όταν έχεις συνηθίσει να γευματίζεις σε σερβίτσιο Hermes των 70.000 ευρώ…
Το σπίτι στο Κεφαλάρι τώρα έχει νέο ιδιοκτήτη. Πηγές του real estate λένε ότι το απέκτησε ο επιχειρηματίας Γιάννης Σαρακάκης αντί 3,5 εκατ. ευρώ. Μία αγοραπωλησία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο Αντώνης Λυμπέρης ήρθε σε συμφωνία με τη Eurobank. Ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού –όπως και έγινε-, διότι είχε βρει αγοραστή για τη βίλα του στο Κεφαλάρι. Μία offshore, την Touchland, με έδρα την Κύπρο, που απέκτησε το ακίνητο αντί 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το deal με την κυπριακή offshore ολοκληρώθηκε πρόσφατα, λίγο πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς που ήταν τα 3,33 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο οι περιπέτειες με τους πλειστηριασμούς δεν έχουν τελειώσει για το ζεύγος Λυμπέρη.
Διότι τα 3,5 εκατ. ευρώ είναι πολύ λίγα για να ξεπληρωθούν οι υποχρεώσεις των 9,6 εκατ. ευρώ προς τη Eurobank και σχεδόν άλλων 5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων, ΔΟΥ Κηφισιάς.
Το ζεύγος Λυμπέρη άφησε το «παλάτι» των ονείρων του, που ήταν και η απόδειξη της επιτυχίας τους, τις μέρες που τα lifestyle έντυπά τους κυριαρχούσαν και εκείνοι σαν μικροί «Μίδες» έδιναν μυθικά πάρτι και μίσθωναν ιδιωτικά αεροπλάνα για να επιστρέψουν από την Μύκονο στην Αθήνα… διότι δεν μπορούσαν να περιμένουν στην ουρά με τους άλλους επιβάτες…
Και από το παλάτι έπεσαν στο νοίκι, έστω μίας μονοκατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό.
Η βίλα στο Κεφαλάρι
Αρχικά, το ζεύγος Λυμπέρη νοίκιαζε τη βίλα στο Κεφαλάρι –μία διώροφη κατοικία σε οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων-, την οποία αγόρασε το 1994. Και, στη συνέχεια, προχώρησαν στην εκ βάθρων ανακαίνιση του οικήματος, αλλά και στην επέκτασή του και μάλιστα υπάρχουν και κάποιες αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα.
Συγκεκριμένα το «μικρό παλάτι» περιλαμβάνει:
Στο υπόγειο, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 58,40 τμ, και αποθήκη 108 τμ.
Στο ισόγειο, εμβαδού 398 τμ βρίσκεται η εμβληματική είσοδος με τη μαρμάρινη σκάλα, μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, καθιστικό, κουζίνα, λουτρό, W.C. και τα υπνοδωμάτια του βοηθητικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, στην έκθεση κατάσχεσης αναφέρεται πως: «Το ισόγειο, επιπλέον του γυμναστηρίου, αποτελείται από δύο χώρους σαλονιού με τζάκια, τραπεζαρίες, κουζίνα με καθιστικό και αποθήκη τροφίμων, χώρο πλυντηρίου, δύο δωμάτια υπηρεσίας με wc, χολ με γκαρνταρόμπα και wc, καθώς και σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους».
Στον πρώτο όροφο των 345 τμ υπάρχει το κύριο υπνοδωμάτιο, που έχει dressing room και λουτρό, πέντε ακόμα υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους, διάδρομο, ημιυπαίθριος χώρος και δύο εξώστες προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.
Η πέργκολα, η οποία έχει προσαρτηθεί στον κυρίως χώρο, έχει κυρία χρήση ως χώρος γυμναστηρίου. Στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας των 100 τμ υπάρχει κεραμοσκεπές κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως καθιστικό – χώρος ξεκούρασης των λουόμενων, συνολικής επιφάνειας 360 τμ.
Αντώνης Λυμπέρης: Η άνοδος και η πτώση
Τον Αντώνη Λυμπέρη –που πίστευε πως είχε κάτι από τον αέρα του Ωνάση, ίσως και να έφταιγε το άσπρο τσουλούφι στο μέτωπο- οι εργαζόμενοι του πίσω από την πλάτη του τον αποκαλούσαν «Φωνάση», καθώς για αυτούς ήταν τελείως faux, σαν τα μπιζού που σχεδιάζει και πουλάει σήμερα στα καταστήματα της σε Κηφισιά και Μύκονο η κα Ελενα Λυμπέρη.
Το ζεύγος Αντώνη Λυμπέρη-Ελενας Μακρή είχε μεγάλες δόσεις χλιδής και χρυσόσκονης για μία 20ετία καθώς από το 1990-2010 κατέκτησαν την κορυφή του life style. Το εκδοτικό τους συγκρότημα εξέδιδε 55 έντυπα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Ανάμεσα στους τίτλους που εκδίδει τα περιοδικά Status, 7 Μέρες TV, ΕΓΩ, LIFE & STYLE, VOGUE, HELLO, GLAMOUR, LUCKY, MEN’s HEALTH.
Βέβαια ναυαρχίδες των εκδόσεων του ήταν τα περιοδικά Status και Vogue.
Ο ίδιος ξεκίνησε από την Πλατεία Βικτωρίας το 1980, με 20.000 δραχμές. Και κατάφερε για σχεδόν 20 χρόνια να αποκτήσει ιλουστρασιόν φήμη. Που στη συνέχεια ξεθώριασε, σύρθηκε σε αίθουσες δικαστηρίων και τώρα αναρτάται σε πλατφόρμα πλειστηριασμών.
Ο ίδιος σπούδασε φωτογραφία στην Κολωνία και σκηνοθεσία στο Μόναχο, λάτρευε το σερφ και το τένις.
Ξεκίνησε με ένα περιοδικό για το σερφ και το σκι και κατέληξε να είναι ο εκδότης- συνώνυμο του lifestyle. Διοργάνωνε μέχρι βραβεία για τους «Άνδρες και Γυναίκες της Χρονιάς» που μεταδίδονταν από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς…
Η σύζυγος του Ελενα μπήκε στη ζωή του στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ηταν η υπεύθυνη μόδας των Εκδόσεων Λυμπέρη. Μέσα στα περιοδικά τη γνώρισε, παντρεύτηκαν, με την Ελενα να ντύνεται με νυφικό Vera Wang και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Φιλίππα, τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη, ενώ ο κ. Λυμπέρης έχει και μία κόρη, την Ιόλη, από προηγούμενη σχέση του.
Η κα Ελενα Μακρή σπούδασε σχέδιο και μόδα στη Σχολή Βελουδάκη. Και, όπως λέει και η παροιμία, «μάθε τέχνη και άστηνε και αν πεινάσεις πιάστηνε», η Ελενα σήμερα σχεδιάζει ρούχα, καφτάνια, κοσμήματα, τα οποία πουλάει σε ακριβές μπουτίκ των ΗΠΑ και της Ασίας, αλλά και στα καταστήματα της σε Κηφισιά και Μύκονο…
Διαβάστε επίσης
Όταν ο Λυμπέρης νόμιζε ότι έγινε (faux) Ωνάσης: Πλειστηριασμός για το σπίτι στο Κεφαλάρι από 10 πιστωτές
Αντώνης και Έλενα Λυμπέρη: Το θρίλερ με τη βίλα στο Κεφαλάρι και ο νέος ιδιοκτήτης
Αντώνης Λυμπέρης: Έβαλε το χέρι στην τσέπη από τον φόβο του πλειστηριασμού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμαζόνιος: Συμβολική επίσκεψη Μπάιντεν – Έντεκα δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή
- Χοληστερίνη: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μειώσετε τους κινδύνους
- Τουρκία: Αρνήθηκε τη χρήση του εναέριου χώρου της στο αεροσκάφος του προέδρου του Ισραήλ
- Αθήνα: Άνοιξαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής»