Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Η λίστα με τα 100 μεγαλύτερα έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 11 δισ. ευρώ

O υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

O υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Τον κατάλογο με τους 100 τελικούς αποδέκτες με την υψηλότερη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Top 100 Final Recipients), έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

Το κάθε κράτος-μέλος δημοσιεύει δύο φορές ετησίως κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει για τους 100 αποδέκτες με την υψηλότερη χρηματοδότηση από το ΤΑΑ,  την επωνυμία τους, και, κατά περίπτωση, έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό σε εθνικό επίπεδο (π.χ. αριθμός φορολογικού μητρώου), το ποσό των κεφαλαίων που έλαβαν (σωρευτικά) καθώς και τη σχετική χρηματοδοτούμενη από το ΤΑΑ δράση ή δράσεις.

Μεταξύ των δράσεων που ξεχωρίζουν είναι:

Τα δεδομένα, συγκεντρώνονται για όλα τα κράτη-μέλη και δημοσιεύονται σε κεντρικό επίπεδο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την υποχρέωση δημοσιοποίησης εξαιρούνται οι πληροφορίες που αναφέρονται στο Άρθρο 38 (3) του Δημοσιονομικού Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1046 ενώ, πρόσθετα, όταν δημοσιεύονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, οι σχετικές πληροφορίες διαγράφονται με την πάροδο δύο ετών από το τέλος του οικονομικού έτους κατά το οποίο καταβλήθηκε η χρηματοδότηση στον τελικό αποδέκτη. Σημειώνεται πως η δημοσίευση στοιχείων περιέχει δεδομένα έως και 31 Ιουλίου 2024.

Διαβάστε επίσης

Τι φοβάται ο Κωστής Χατζηδάκης από την κρίση στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια με τις επιπτώσεις και το… νησί Κάρκ

5ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης της Ε.Θ.Ε. «Η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός»

Πάνος Τσακλόγλου: Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για το δημογραφικό