ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εντυπωσιασμένος από την Ελλάδα και όσα έχει επιτύχει το τελευταίο διάστημα δηλώνει ο επικεφαλής της Deutsche Telekom, Tim Höttges.
«Η Ελλάδα αποδεικνύει πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εφικτός. Τόσο στις εταιρείες όσο και στις κυβερνήσεις. Με σαφή στρατηγική και τολμηρές αποφάσεις. Εγώ, προσωπικά, παραμένω εντυπωσιασμένος. “Οι διακοπές στην Ελλάδα” θα πρέπει να είναι ο επόμενος “τουρισμός στη [Σίλικον] Βάλεϊ”», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο LinkedIn ο κ. Höttges, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα έχει ρέντα!».
Η ανάρτηση του Tim Höttges
Η Ελλάδα έχει ρέντα!
Πού το στηρίζω αυτό;
Όχι στην οικονομική ανάπτυξη του 6,5% πέρυσι.
Όχι στην επιτυχία του ΟΤΕ μας, ο οποίος προχωρά σε μεγάλες επενδύσεις για την επέκταση των υποδομών και ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ.
Δεν το στηρίζω ούτε στις πολλές πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες είναι εντυπωσιακές – βλ. κατωτέρω.
Αντ’ αυτών, το στηρίζω στη θέληση για αλλαγή και νέα ξεκινήματα που είδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Αθήνα μαζί με τον συνάδελφό μου Dominique Leroy. Τόσο με τον Μιχάλη Τσαμάζ και τη διοικητική ομάδα του όσο και με τους πολιτικούς φορείς χάραξης πολιτικής με τους οποίους αντάλλαξα απόψεις – ιδίως τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Εμείς στη Γερμανία μπορούμε πραγματικά να παραδειγματιστούμε από αυτό.
Ο λόγος της επίσκεψής μου ήταν η πρόσκληση του πρωθυπουργού να συζητήσουμε για τη σημασία της ψηφιακής κυριαρχίας της Ευρώπης. Για την ανάγκη μιας ενιαίας ψηφιακής αγοράς. Για το πλαίσιο του τηλεπικοινωνιακού κλάδου και τη χρηματοδότηση της επέκτασης των υποδομών και τις νέες τεχνολογίες που μας περιμένουν.
Η προθυμία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μετά την οικονομική κρίση και να προχωρήσει σε αλλαγές βήμα-βήμα μού επιβεβαιώνει ότι κάναμε πολύ καλά που διπλασιάσαμε τις επενδύσεις μας για την επέκταση του δικτύου των οπτικών ινών στη χώρα και που αυξήσαμε τους στόχους μας για την ανάπτυξη του 5G. Διότι οι επιτυχίες σε επίπεδο ψηφιοποίησης είναι εντυπωσιακές. Η Ελλάδα έχει ψηφιοποιήσει σχεδόν 1.500 διοικητικές διαδικασίες τα τελευταία χρόνια. Το 2018, χρησιμοποιήθηκαν 8,8 εκατ. φορές («συναλλαγές»). Το 2020: 94 εκατ. φορές. Και το 2021: 567 εκατ. φορές (!) – επί παραδείγματι, η ψηφιακή συνταγογράφηση στο κινητό ή ή ψηφιακή ταυτότητα για όλα τα νεογνά.
Μπορείτε να κάνετε λόγο για «κάθαρση» ή για καλό μάνατζμεντ. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα αποδεικνύει πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εφικτός. Τόσο στις εταιρείες όσο και στις κυβερνήσεις. Με σαφή στρατηγική και τολμηρές αποφάσεις. Εγώ, προσωπικά, παραμένω εντυπωσιασμένος. «Οι διακοπές στην Ελλάδα» θα πρέπει να είναι ο επόμενος «τουρισμός στη [Σίλικον] Βάλεϊ».
Υπενθυμίζεται πως ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη σε έργα εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών (FTTH) στην Ελλάδα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του στρατηγικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ, που θα φέρει το FTTH σε 3 εκατ. σπίτια κι επιχειρήσεις.
Το πλάνο για το ψηφιακό μέλλον της χώρας ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Höttges συνομίλησε με τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ που υλοποιούν το έργο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία, από το σκάψιμο της μικροτάφρου και το πέρασμα της οπτικής ίνας, μέχρι τη σύνδεση με την καμπίνα και τον τελικό χρήστη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι είχε καρκίνο του προστάτη – Ποια θεραπεία ακολουθεί τώρα
- Λάρισα: Φωτιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου
- Υπερταμείο: Στις 16/2 ο νέος CEO, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και τα νέα τέσσερα μέλη του Δ.Σ.
- Δημήτρης Φιντιρίκος και Μελίνα Νικολαΐδη στην Ουάσινγκτον λίγο πριν την ορκωμοσία Τραμπ