ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η γερμανική εφημερίδα τονίζει μάλιστα ότι ειδικοί της ελβετικής τράπεζας UBS χαρακτηρίζουν τα ελληνικά ομόλογα ως τις «κορυφαίες επενδυτικές προτάσεις για το 2018».
Την Δεύτερα -γράφει η Handelsblatt- η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έπεσε ακόμα και κάτω από το 4,5% σε προ κρίσης επίπεδα. (…) Οι επενδυτές ωστόσο ζητούν ως αντάλλαγμα ένα επιτόκιο κατά 3% υψηλότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα ομόλογα άλλων χωρών της κρίσης. Την ίδια στιγμή όμως η πορεία των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύει ότι τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κρίση αποτελεί παρελθόν.
Πριν από το τέλος του προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση δύο ή τριών τίτλων με σκοπό να αντλήσει από τις αγορές περίπου 6 δις ευρώ. Η αρχή θα γίνει πιθανότατα τον Ιανουάριο με ένα επταετές ομόλογο. Μέχρι σήμερα όμως οι οίκοι αξιολόγησης δεν αναβαθμίζουν τα ελληνικά ομόλογα. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει κι άλλα βήματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης πριν θέτει τέλος στην εξάρτηση από τους δανειστές και αρχίσει και πάλι να αναχρηματοδοτείται στις αγορές. (…) Για τολμηρούς επενδυτές ωστόσο τα υψηλά επιτόκια αποτελούν ευκαιρία. Αν το πρόγραμμα προσαρμογής παραμείνει σε τροχιά τότε ίσως οι επόμενοι μήνες αποδειχθούν ακόμα πιο επικερδείς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Πιτσιλής: Πως φέραμε στα ταμεία 711 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Φραγκιαδάκης (ΕΤΕ) : Ορατά τα σημάδια ανάκαμψης
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: X. Μεγάλου: Θα μειώσουμε τα NPEs κάτω από 10 δισ. ευρώ ως το 2020
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιχάλης Σιαμίδης στο mononews: Κάθε επιχείρηση πρέπει να χτίσει το δικό της επιχειρηματικό μοντέλο
- Τι θα εισφέρει η Μπάρμπα Στάθης στην Ideal Holdings
- OΠΑΠ: Γιατί η αγορά περιμένει ότι θα σπάσει το φράγμα των 770 εκατ. ευρώ EBITDA φέτος
- Αρ. Παντελιάδης (ΕΣΕ): Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα προ 3ετίας επίπεδα