Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Goldman Sachs: Μειώνει τις πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ

Jan Hatzius, Goldman Sachs

Η Goldman Sachs μειώνει στο 20% από 25% τις πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες, μετά τις τελευταίες αναφορές για την απασχόληση και τις λιανικές πωλήσεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τράπεζα αύξησε τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ από το 15% αφού το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε σε υψηλό τριών ετών τον Ιούλιο, πυροδοτώντας φόβους για ύφεση.

«Μειώσαμε τώρα την πιθανότητα ύφεσης από το 25% στο 20%, κυρίως επειδή τα στοιχεία για τον Ιούλιο και τις αρχές Αυγούστου που δημοσιεύθηκαν από τις 2 Αυγούστου δεν δείχνουν να αυξάνεται η πιθανότητα ύφεσης», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jan Hatzius.

Η έκθεση για την ανεργία της Πέμπτης, έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα μειώθηκε στο χαμηλό ενός μηνός την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά το μέγιστο σε 1-1/2 χρόνο τον Ιούλιο.

Ο Hatzius ανέφερε ότι εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου είναι σε «λογικά πλαίσια», θα μειώσει την πιθανότητα ύφεσης των ΗΠΑ στο 15%.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, δεν απέκλεισε μια μείωση κατά 50 μονάδες εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας είναι κατώτερη των προσδοκιών.

Διαβάστε επίσης: 

Το βλέμμα των traders στη Fed – Θα δώσει ο Πάουελ σήμα για συνέχιση του ράλι των μετοχών;

Μπλίνκεν: Μεταβαίνει στο Ισραήλ για διαπραγματεύσεις – Συνάντηση με τον Νετανιάχου τη Δευτέρα

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο τα «μαύρα ενοίκια» και τα αδήλωτα τετραγωνικά – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος