• Οικονομία

    Γυρίζουν την πλάτη στην εστίαση οι τουρίστες – Τι δείχνει έρευνα του ΙΕΛΚΑ

    • NewsRoom


    Μαγειρεύουν ή τρώνε στο χέρι για φθηνότερες διακοπές οι τουρίστες,σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), Λευτέρη Κιοσσέ.

    Το φαγητό στην Ελλάδα θεωρείται ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η ανταγωνιστικότητα στις τιμές ενθαρρύνει τους τουρίστες αυτών των χωρών να ψωνίζουν από σούπερ μάρκετ και άλλες πηγές λιανικής πώλησης για να καλύψουν τις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όπως επεσήμανε ο κ. Κιοσσές με δηλώσεις του  στην ΕΡΤ.

    Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ καταδεικνύει επίσης μια στροφή στις προτιμήσεις των καταλυμάτων. Οι τουρίστες δείχνουν προτίμηση για καταλύματα που προσφέρουν τη δυνατότητα μαγειρέματος, όπως εξοχικά σπίτια και τροχόσπιτα, αντί για παραδοσιακά ξενοδοχεία με ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή.

    Επιπλέον, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως διακοπές με ιστιοπλοϊκά, όπου οι τουρίστες μπορούν να μαγειρεύουν στα σκάφη τους.

    Να θυμίσουμε, τέλος, πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) για την επίδραση των ανατιμήσεων στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, μόνο 1 στους 2 θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι 2024.

    Διαβάστε επίσης:

    Capital Economics: Πυλώνας ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ ο τουρισμός για την Ελλάδα

    Airbnb: Πώς σχεδιάζει να «χτυπήσει» τους πελάτες που προτιμούν ξενοδοχεία

    Παραλίες: «Σφραγίστηκαν» 14 επιχειρήσεις – Ποιες είναι οι περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ