• Οικονομία

    Γιώργος Κώτσηρας: Με συντεταγμένες πολιτικές αναστρέφουμε το brain drain

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας


    Στις πρωτοβουλίες της ελληνικής πολιτείας για την προσέγγιση των Ελλήνων του εξωτερικού και την προσέλκυση της γενιάς του brain drain, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προλογίζοντας την εκδήλωση της πρωτοβουλίας BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει: «Η Ελλάδα αλλάζει και σε περιμένει να επιστρέψεις», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Η βελτίωση που έχει σημειωθεί στο οικονομικό περιβάλλον και στην αγορά εργασίας, η ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η πληθώρα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του brand name της χώρας, ανέφερε ο υφυπουργός.

    Το υπουργείο Εξωτερικών και οι ελληνικές Αρχές στο εξωτερικό συμβάλλουν να επικοινωνηθεί η περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της χώρας προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα μας το πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο που βρίσκεται στο εξωτερικό, σημείωσε.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, το οποίο εστιάζει στην ενδυνάμωση των διαύλων επικοινωνίας με τη Διασπορά και περιλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες που αναμένεται να αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στην προσπάθεια αναστροφής του brain drain.

    «Η επανάκτηση ενός κρίσιμου εθνικού κεφαλαίου, όπως είναι οι Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα μας, χρειάζεται επένδυση, στρατηγική, σταθερές πολιτικές συνθήκες και η χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ πιο ελκυστικό περιβάλλον» δήλωσε καταλήγοντας, ο κ. Κώτσηρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Λευκός Οίκος: Η Πελόζι πίσω από την πρόταση του Σιφ για απόσυρση Μπάιντεν

    Attica Bank: Αυτοί είναι οι βασικοί όροι της συμφωνίας ΤΧΣ με Thrivest – Στα 675,1 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ

    Μια βόλτα καλοκαιρινή!



    ΣΧΟΛΙΑ