ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ερωτήματα για υποτιμητική κερδοσκοπία σε Πειραιώς και Εθνική, η δυνατή ΔΕΗ, τα ανέκδοτα με τις πρόωρες εκλογές, ο Σαμαράς και το μήνυμα Μητσοτάκη, οι οργισμένοι βιομήχανοι και ο παραλογισμός με το σπίτι του γιατρού στη Φιλοθέη
Ο συγκεκριμένος φόρος από το 2022 αναμένεται ότι θα ενσωματωθεί στον ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να γίνει πιο δίκαιη η κατανομή του μέτρου.
Μέχρι σήμερα ο συμπληρωματικός φόρος πληρώνεται από τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν συνολική περιουσία άνω των 250.000 ευρώ και πλέον θα υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε ακίνητο. Με άλλα λόγια, θα καταβάλλεται μόνο σε περίπτωση που ένα ακίνητο αξίζει πάνω από 250.000 ευρώ, χωρίς να παίζει ρόλο η συνολική περιουσία του ιδιοκτήτη.
Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι ο φόρος ήταν άδικος σε πολλές περιπτώσεις και μάλιστα ανέφεραν το παράδειγμα ενός ιδιοκτήτη που έλαβε δάνειο 300.000 ευρώ, έχει καταβάλει στην τράπεζα 50.000 ευρώ, αλλά τα τελευταία χρόνια η αξία του ακινήτου έχει μειωθεί στις 240.000 ευρώ.
Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει πέραν του ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο.
Ο νέος ΕΝΦΙΑ
Ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις νέες αντικειμενικές αξίες.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα, έως τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πρέπει να έχουν καταλήξει στη “φόρμουλα” για την αναπροσαρμογή του νέου ΕΝΦΙΑ, ο οποίος σχεδιάζεται να μειωθεί περαιτέρω.
Αλλαγές θα έχει και στην κλίμακα του (ενσωματωμένου) συμπληρωματικού φόρου, καθώς θα έχει περισσότερα κλιμάκια σε σχέση με σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα λαμβάνονται υπόψη οι συντελεστές παλαιότητας, ορόφου, αλλά και των βοηθητικών χώρων.
Διαβάστε επίσης:
ΕΝΦΙΑ: Πώς θα υπολογίζεται από το 2022 – Τι προβλέπει το σχέδιο που μελετά η κυβέρνηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Cenergy Holdings: Εξαιρετικά θετικές οι αντιδράσεις των αναλυτών στα ισχυρά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου και εννεαμήνου
- Η Περιβαλλοντική Κοινωνική Διακυβέρνηση της Star Bulk του Πέτρου Παππά
- To Mini Cabrio επέστρεψε στην Οξφόρδη!
- Alumil: Eπενδύσεις €87 εκατ. τα τελευταία 6 χρόνια χωρίς τραπεζικό δανεισμό