ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι δασμοί που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να «επηρεάσουν αρνητικά τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ με μια πρώτη εκτίμηση της τάξης του 0,3% έως 0,4% κατά το πρώτο έτος», δήλωσε στο Bloomberg News ο Γιάννης Στουρνάρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Η καθοδική πορεία του πληθωρισμού αναμένεται να συνεχιστεί», λέει ο Στουρνάρας, ο οποίος ηγείται της Τράπεζας της Ελλάδος.
«Κατά την άποψή μου, οι πρόσφατες εξελίξεις δεν αποτελούν εμπόδιο για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τον Απρίλιο».
«Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ ανέρχονται σε περίπου 4,5% των συνολικών εξαγωγών της χώρας, επομένως οι άμεσες επιπτώσεις δεν αναμένεται να είναι σημαντικές. Ωστόσο, η ελληνική οικονομία θα επηρεαστεί έμμεσα μέσω της αρνητικής επίδρασης στον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ», επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας.
Διαβάστε επίσης
Ντόναλντ Τραμπ: «Αμοιβαίοι Δασμοί» 20% στις εισαγωγές από ΕΕ, 34% από Κίνα – Πανικός στη Wall Street
Τραμπ: Από την Πέμπτη ισχύουν οι δασμοί 25% σε αυτοκίνητα και εξαρτήματα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Πακέτο €23 δισ. για στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων λόγω των δασμών Τραμπ
- Χρίστος Δήμας: «Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ έχασε την αξιοπιστία του» – Ως το τέλος Ιουλίου παραδίδονται τα 65 χλμ στην Πατρών – Πύργου
- Κλειστοί δρόμοι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα Κυριακή 13/4 στην Αθήνα λόγω αγώνα δρόμου
- Τα «γυρίζει» ο Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς σε smartphones και υπολογιστές – Αύριο οι νέες ανακοινώσεις
