• Οικονομία

    Γιάννης Χατζής: Ανησυχία ξενοδόχων για τις αυξήσεις σε τέλος διαμονής και τέλος ανθεκτικότητας

    • NewsRoom
    Γιάννης Χατζής, Πρόεδρος της ΠΟΞ

    Γιάννης Χατζής, Πρόεδρος της ΠΟΞ


    Η Ελληνική πολιτεία οφείλει επιτέλους να προσεγγίσει τον ξενοδοχειακό κλάδο ως έναν συμπληρωματικό αναπτυξιακό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και όχι ως μια βραχυπρόθεσμη δημοσιονομική ανακούφιση.

    Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γιάννης Χατζής από το βήμα της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου των Προέδρων των 55 Τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024.

    Οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες, αναφορικά με τις αυξήσεις τόσο στο τέλος διαμονής παρεπιδημούντων όσο και στο Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, προκαλούν έντονη ανησυχία, σημειώνει ο κ. Χατζής και προσθέτει:

    Με κάθε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στο κόστος των υπηρεσιών μας ακριβαίνει το προϊόν για τους Έλληνες και ξένους πελάτες μας, μειώνεται η διείσδυση που έχει η δραστηριότητα στην τοπική οικονομία και πλήτεται άμεσα η ανταγωνιστικότητά μας, όπως τονίζεται και υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ποξ:

    “Αυτά επιβεβαιώνονται από τις αντιδράσεις της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων (DRV), αλλά και χιλιάδων ξένων πελατών που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με αρνητικά μηνύματα.

    Την ίδια στιγμή, η δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, χωρίς κανόνες και περιορισμούς, παρά τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις και τις στρεβλώσεις που προκαλεί στην αγορά φιλοξενίας της χώρας μας. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μειώνει τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη και βυθίζει τα δημόσια έσοδα ανά επισκέπτη καθώς τα δηλωμένα έσοδα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, έχοντας μάλιστα περισσότερες κλίνες, είναι περίπου 93% λιγότερα από αυτά των ξενοδοχείων”.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Κώστας Καραμανλής νέος πρόεδρος της Syndea

    Φαράγγι Σαμαριάς: Ανοιχτό από αύριο – Με ηλεκτρονικό εισιτήριο η είσοδος – Όλα τα μέτρα για την περιήγηση

    Διεθνής Ημέρα για τη Σπατάλη Τροφίμων: 4+2 προτάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ