Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Γερμανία: Στα… τάρταρα η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο έφτασε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, με το σχετικό δείκτη του ινστιτούτου ZEW να καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία του πτώση εδώ και δύο χρόνια.

Ειδικότερα, ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών που συντάσσει το ZEW υποχώρησε τον Αύγουστο στις 19,2 μονάδες εμφανίζοντας κατακόρυφη πτώση από τις 41,8 μονάδες του Ιουλίου, ενώ η μέση εκτίμηση αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg προέβλεπε μεν σημαντική επιδείνωση αλλά σε πολύ καλύτερα της μέτρησης επίπεδα, στις 34 μονάδες.

Παρομοίως, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών του ZEW υποχώρησε επίσης περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, στο -77,3.

Σε ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ευρήματα του έτερου ινστιτούτου Ifo στη δική του έρευνα, σύμφωνα με την οποία το οικονομικό κλίμα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υποχώρησε στο 87 τον Ιούλιο από το 88,6 διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μικρή ενίσχυση στο 88,9.

Αντίστοιχα, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών του Ifo διολίσθησε στο 87,1 από το 88,3 του Ιουνίου, έναντι εκτίμησης για αύξηση στο 88,5.

Την ίδια εικόνα εμφάνισε και ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών, που έχασε σχεδόν δύο μονάδες τον Ιούλιο στο 86,9 από το 88,8 ένα μήνα πριν, την ώρα που επίσης αναμενόταν μία μικρή βελτίωση στο 89.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Συνελλήφθη ζευγάρι αλλοδαπών – Διακινούσε από κοκαΐνη έως και παραισθησιογόνα μανιτάρια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για τρεις περιφέρειες

Home Depot: Κέρδη άνω του αναμενομένου αλλά δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αμερικανικό κολοσσό